Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ξεκίνησε το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου Θα πραγματοποιηθούν 35 πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ξεκίνησε το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου 


Το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά στις 5 Ιουλίου και υποδέχεται συνολικά 35 εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της Πιερίας και ευρύτερα της Μακεδονίας και Θεσσαλίας με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προοπτική.

Με απαρχή τις γιορτές των Μουσών το 1972, το Φεστιβάλ μεταμορφώθηκε μέσα από την πορεία του στο χρόνο σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό με ποικίλες πολιτιστικές προτάσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο και εικαστικά.

Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας χώρους, όπως το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο Πλαταμώνα, ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας Κονταριώτισσας, η Αρχαία Πύδνα κ.α..

Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Φραγκούλης, Ελλη Παπασπαλά, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης θα δώσουν το «παρών» στο φετινό φεστιβάλ Ολύμπου, με συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψει και η κλασική μουσική. Στην εκδήλωση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Ρεμούνδος, με τίτλο «Μουσικές Διαδρομές της Αυστρίας» θα ακουστούν έργα των Μότσαρτ, Σούμπερτ, Μπρούκνερ, Μάλερ, Στράους και Λέχαρ (17/8).

Σε ό,τι αφορά στο θέατρο, θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο θέατρο Δίου μεταξύ άλλων: ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μιχαήλ, Μαρμαρινό και Αιμίλιο Χειλάκη, οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τους Στέλιο Μάινα και Φιλαρέτη Κομνηνού και οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Δημήτρη Πιατά.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και παραστάσεις για παιδιά, όπως η παραγωγή του θεάτρου του Νέου Κόσμου, με τίτλο «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (14/7), η «Χάιντι- το κορίτσι των βουνών» της Γιοχάνα Σπίρι σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη (18-19/7) και «Το μαγικό κλειδί» , βασισμένο στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας», σε κείμενο- σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (10/8). Από πέρυσι το φεστιβάλ έχει καθιερώσει τιμητική βραδιά για τους ανθρώπους του θεάτρου. Φέτος, θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στις 22 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ