Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη απάτη με «μαϊμού» συντάξεις αναπηρίας και στις ΗΠΑ!
Σε απάτη με «μαϊμού» συντάξεις που κόστισαν στον προϋπολογισμό της Νέας Υόρκης εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εμπλέκονται 80 πρώην αστυνομικοί και πυροσβέστες που πήραν σύνταξη αναπηρίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες κατά 600 ατόμων.

Μετά τις επιθέσεις, πολλοί από τους κατηγορούμενους ανέφεραν αδυναμία να εργαστούν, επικαλούμενοι κυρίως ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες, ώστε να λάβουν σύνταξη αναπηρίας.

Στην αίτησή τους για τη συνταξιοδότηση οι εκατοντάδες κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι λόγω των καταστάσεων που βίωσαν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δεν μπορούσαν να ταξιδεύσουν και δεν είχαν σχεδόν καμία κοινωνική συναναστροφή.

Στην πραγματικότητα όμως πολλοί εξ αυτών ήταν καλά. Όπως αποδείχτηκε, ένας από αυτούς ήταν σε θέση να πετά ελικόπτερο, ένας δεύτερος να παίζει blackjack στο Λας Βέγκας, ένας άλλος να οδηγεί τζετ σκι και ένας ακόμη να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς, το μέγεθος της απάτης έχει μειώσει τους πόρους για την καταπολέμηση των πραγματικών καταστάσεων μετα-τραυματικού στρες.
Ορισμένες από τις απάτες είχαν ξεκινήσει πριν από τις επιθέσεις του 2001 με τις πρώτες να έχουν ημερομηνία το 1988. Στο κύκλωμα εμπλέκονται ως επικεφαλής τέσσερις άνδρες οι οποίοι επέλεγαν τους γιατρούς που εξέταζαν τους ασθενείς και έπαιρναν μίζα που κυμαινόταν από 20.000 έως 50.000 δολάρια ανά περίσταση.

Η μέση σύνταξη αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται από περίπου 30.000 έως 50.000 δολάρια το χρόνο. Μερικοί από τους κατηγορούμενους φέρονται να έχουν λάβει ποσό που φτάνει τα 500.000 δολάρια αν και κατά μέσο οι κατηγορούμενοι πήραν ο καθένας από 210.000 δολάρια.