Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Απεβίωσε ανασφάλιστος καρκινοπαθής - Δεν τον δέχτηκε κανένα νοσοκομείο Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, που ήταν άνεργος και ανασφάλιστος




 Παρά τις εκκλήσεις του Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού, για τους δέκα ανασφάλιστους ασθενείς που είχαν αδήριτη ανάγκη βοήθειας, ένας από αυτούς απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, που ήταν άνεργος, ανασφάλιστος και χτυπημένος από τη νόσο του καρκίνου.

Ο άτυχος καρκινοπαθής αναζητούσε μάταια νοσοκομείο για να τον δεχτεί, πράγμα που τελικά δε συνέβη, όπως καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο είχε σημάνει συναγερμό, καθώς η ζωή των δέκα ανασφάλιστων βρίσκεται σε κίνδυνο - ήδη από το πρωί της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωσή του, το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση των ατόμων αυτών. "Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση", αναφέρει.

Μετά το θάνατο του 66χρονου, εννέα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο, καταλήγει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.

Ταυτόχρονα, καλεί τους πολίτες ήδη από την Πέμπτη να κινητοποιηθούν, να καλέσουν μαζικά στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά e-mails στις διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.