Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Fedora: 6 Όσκαρ σε επανέκδοση Βραβευμένη πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου


Fedora: 6 Όσκαρ σε επανέκδοση 


Η άλλοτε επιτυχημένη και διάσημη ηθοποιός Fedora αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Συντετριμμένος ο πασίγνωστος παραγωγός του Χόλιγουντ Μπάρι Ντέτβαϊλερ θα παραβρεθεί στην κηδεία της στο Παρίσι, όπου και αναρωτιέται αν - και κατά πόσο - φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για τον θάνατό της.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου η Fedora είχε επιλέξει να απομονωθεί σε μία πολυτελή βίλα. Μαζί της ζούσαν, η ιδιοκτήτρια του νησιού, κόμισσα Σομπριάνκσι και ο γιατρός Δρ. Βάντο με τη βοηθό του. 

Ο Μπάρι είχε στα χέρια του μία κινηματογραφική διασκευή της Άννα Καρένινα, μεταφέροντάς της ότι κάποιοι σημαντικοί χρηματοδότες είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν στην ταινία μόνο αν δεχτεί να υποδυθεί το ρόλο η Fedora. 

Παρότι η διάσημη ηθοποιός έδειχνε πρόθυμη και ικανή να πάρει τον ρόλο και να τον φέρει εις πέρας, τα σχέδια του παραγωγού προσέκρουσαν πάνω στη διάγνωση του γιατρού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Fedora πάσχει από παράνοια και είναι αδύνατον να παίξει…

Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ουίλιαμ Χόλντεν (Stalag 17) και η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Μάρτα Κέλερ, στο ρόλο της Fedora.

26 Ιουνίου στους κινηματογράφους