Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μία προβολή... από τον Όλυμπο ως το Έβερεστ Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων από την πρώτη πετυχημένη ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ.

Μία προβολή... από τον Όλυμπο ως το Έβερεστ 


Το ντοκιμαντέρ «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού, θα προβληθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων από την πρώτη πετυχημένη ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο παρακολουθεί αυτήν ακριβώς την πετυχημένη ελληνική προσπάθεια, θα προλογίσουν ο σκηνοθέτης και μέλη της αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ πραγματοποιήθηκε από δύο ελληνικές ομάδες ταυτόχρονα από την βόρεια και τη νότια πλευρά.

Μετά το τέλος της προβολής το κοινό θα παρακολουθήσει την πολυβραβευμένη ταινία θόλου «Έβερεστ» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο,  η οποία είναι ενταγμένη στο τρέχον πρόγραμμά του, και προβάλλεται με ιδιαίτερη επιτυχία. Πρόκειται για ένα «ταξίδι» στην «Στέγη του κόσμου», μια εντυπωσιακή ταινία που έχει κάνει ρεκόρ εισιτηρίων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλες τις χώρες που έχει προβληθεί ως σήμερα.

Η είσοδος στην εκδήλωση αυτή είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

(Λεωφόρος Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11)