Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Η κόρη του Ρέμπραντ: Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου Τα γυρίσματα ξεκινούν στις 20 Μαΐου

 
Η κόρη του Ρέμπραντ: Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου
 
 
Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, έχει τον τίτλο “Η κόρη του Ρέμπραντ”, μια κωμωδία και ταυτόχρονα ταινία μυστηρίου.
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, ταινιών που αγαπήσαμε και ξεχώρισαν με διεθνή βραβεία, όπως “Oι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, “Aυτή η νύχτα μένει”, το “delivery” κα, επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη με την 17η ταινία του, που προσεγγίζει πάλι αγαπημένα θέματα του, όπως η φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων, το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο.
 
«“Η κόρη του Ρέμπραντ”, εκτός από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα, είναι μια απόλυτη κωμωδία και μια ταινία μυστηρίου μαζί. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.
Το σενάριο συνυπογράφουν οι: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ζάχος Παπαζαχαρίου και Μισέλ Φαϊς
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
 
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισδα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νίκος Χατζόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Νικόλας Χανακούλας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Χάρης Φραγκούλης, Γιώννης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Καρακατσάνη.
 
Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου και θα γινουν σε μια εντυπωσιακή βίλα. Η προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει τον ερχόμενο χειμώνα.