Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Τριλογία της Απόκλισης: Μια νέα “σινέ-μανία” ξεκινά Τα προγνωστικά μιλούν για μεγαλύτερη επιτυχία και από το Twilight

Τριλογία της Απόκλισης: Μια νέα “σινέ-μανία” ξεκινά 


Καταγράφοντας μια εντυπωσιακή εκτίναξη, ύψους 4,8%, στην τιμή της μετοχής της - η οποία προκλήθηκε από την ανακοίνωση της κινηματογραφικής ταινίας Divergent - η αμερικάνικη εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Lionsgate βάζει μπρος για την υλοποίηση μιας σειράς ταινιών, η δυναμική της οποίας δείχνει ικανή να ξεπεράσει τα «Hunger Games» και «Twilight».

Με τον ενθουσιασμό τον κινηματογραφόφιλων στο ζενίθ και σπάζοντας καθημερινά, εντυπωσιακά ρεκόρ διάδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η νέα σινε-τρέλα μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κι ενώ βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα και λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του πρώτου μέρους της «Τριλογίας της Απόκλισης», ανακοινώνεται - προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού - και η έναρξη εργασιών για το δεύτερο μέρος της σειράς, το εξίσου υποσχόμενο Insurgent.

Το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Απόκλισης», έχει τίτλο Divergent, ή «Οι Διαφορετικοί» στα ελληνικά, και πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη δράση που επαναπροσδιορίζει την ανθρώπινη θέση στον κόσμο, τοποθετώντας τους ήρωες μας σε μια δυστοπική κοινωνία. Στην καρδιά της ιστορίας, σε μία πόλη όπου οι άνθρωποι χωρίζονται - βάσει προσωπικότητας - σε ξεχωριστές Φατρίες, υπάρχουν κάποιοι γενναίοι που δε φοβούνται να υπερασπιστούν τη χαρισματική τους φύση. Την πολυτάλαντη αιχμή του δόρατος, Τρις, υποδύεται η ταλαντούχα, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Σέιλιν Γούντλι, (Οι Απόγονοι) η οποία στη μάχη προάσπισης της διαφορετικότητας θα συναντήσει αναπάντεχα τον ατρόμητο και σαγηνευτικό Τομπάιας «Φορ» Ίτον, τον οποίον ενσαρκώνει ο ελληνικής καταγωγής ανερχόμενος σουπερστάρ του Χόλιγουντ, Τεό Τζέιμς. Ένας έρωτας γεννιέται αναπόφευκτα, ανάμεσά τoυς…

Για το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας της Απόκλισης», η Lionsgate τοποθετεί στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον επιτυχημένο δημιουργό Ρόμπερτ Σβέντκε (“Tattoo”, “Σχέδιο Πτήσης”, “RED”, ”Η Γυναίκα του Ταξιδευτή”). «Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε ότι βρήκαμε τον τέλειο σκηνοθέτη για τη συνέχιση της ιστορίας της Μπεατρίς “Τρίς” Πράιορ και την εξέλιξή της στον κόσμο των “Ανταρτών” (Insurgent), στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Σβέντκε. Ο Ρόμπερτ είναι ένας καλλιτέχνης, με τον οποίο έχουμε μια επιτυχημένη συνεργασία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τέλεια σε διάφορα, ετερόκλητα κινηματογραφικά είδη», δήλωσε επίσημα ο Έρικ Φέιγκ, Πρόεδρος Παραγωγής της Lionsgate.

Πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου