Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Ευσταθίου: Μίζες 3 εκατ. ευρώ και σε πρώην αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΣ Τι είπε στον ανακριτή

Τα ονόματα όσων πήραν μίζες ζήτησε από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου, αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, ο οποίος απολογείται από το πρωί της Πέμπτης, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής.
Ο Π. Ευσταθίου, παρουσία του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου απολογείται από το πρωί της Πέμπτης ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα, έχει ομολογήσει ότι έδωσε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης "μιζών" για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου- έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να "μιλά" για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή. Ο ανακριτής μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κατηγορούμενο "τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της".

Ο κ. Ευσταθίου διαψεύδει τον κ. Κάντα που υποστήριξε ότι έδιναν στον 83χρονο χρήματα για «να μη φέρνει εμπόδια». Ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως "εκβιαστή" υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος".
Ακόμη, ο κ. Ευσταθίου καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.